Devlet

4B Bağkur Borç Sorgulama

                Bağ-kur sistemini daha önce yaptığımız öğretici paylaşımlar ile detaylıca bir tanıtmıştık. Bağ-kur sistemin ne olduğu, ne zaman değiştiği ve ne zaman kurulduğu gibi bilgileri siz değerli okuyucularımıza detaylıca açıklamıştık. Bugün ise, size başka bir sorgulama ekranına nasıl ulaşacağımızı ve nasıl sorgulama yapacağımızı göstermek için bu konuyu paylaşalım istedik.

                Ülkemizde Bağ-kur’lu yani yeni adıyla 4b’liler sayı olarak hiç de azımsanacak bir sayıda değil. Sayı olarak, fazla diye nitelendirilecek bir sayıda diyebiliriz. Bağımsız çalışanların kendi primlerini ödediği bir sistem diye nitelendirdiğimiz 4b sistemi ile artık e-Devlet üzerinden prim borcunuzu detaylıca inceleyebilirsiniz. Bunu ayrıca bağkur borç sorgulama olarak da adlandırabiliriz.

                Bağkur prim borcu sorgulaması yaparken, gün olarak bir eksiklik veya bir anormal durum olduğunu bu sorgulama ekranından en ince ayrıntısına kadar görebilme avantajınızın olduğunu bilmeniz de yararınıza olacaktır. Prim günlerini yatırmayı unuttuğunuz veya geçmiş yıllarda eksik yatırdığınız primlerin karşınıza pat diye çıkmasını istemiyorsanız, bu sistem ile kolay bir şekilde prim borçlarınızı tek bir tuşlama ile görebilirsiniz.

 

Bağkur Prim Borcu Sorgulama nasıl yapılır?

 

                Tabii ki bunu gerçekleştirmek için e-Devlet sistemine giriş yapmamız gerekiyor, bunun için de http://www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapıyoruz ve aşağıdaki site ekranına ulaşmış oluyoruz.

 

 

                Ekrana ulaştıktan aşağıda ok işaretleri ile gösterildiği gibi site ana sayfasında, sağ üst köşede bulunan ‘’ Sisteme Giriş’’ seçeneği ile sisteme girişimizi başlatıyoruz.

 

 

                Aşamaları geçtikten sonra karşımıza aşağıda gösterilen ekranımız gelecek. Gördüğümüz sayfamızdan e-Devlet şifresi giriş ile ile e-Devlet hizmetlerine giriş yapabileceğimizi daha önce paylaştığımız içeriklerde de göstermiştik. Eksiksiz bir şekilde aşağıdaki kısımları doğru ve hatasız bir şekilde dolduruyoruz.

 

 

                Burada bizden istenen bilgileri eksiksizce ve doğru bir şekilde ekrana giriyoruz, daha sonra ise karşımıza çıkan kutucuklardan sağ alt kısımda olan ‘’Sisteme Giriş Yap’’ kısmına tıklayarak ana ekranımıza geliyoruz.

 

 

                Bu adımları geçtikten sonra, e-Devlet sisteminin ana ekranına girmiş olduk. Bu ekran ile karşı karşıya gelmişsek, doğru adımları gerçekleştirmiş olduğunuzu söyleyebiliriz. Daha sonraki adımları gerçekleştirmek için aşağıdaki anlatılanları gerçekleştirmeliyiz.

 

 

                E-Devlet sistemine doğru bir şekilde ulaştıktan sonra, ekranın sol üst köşesinde adımızı gördükten hemen sonra sağ sütunda bulunan yönergelerden, e-Hizmetler bölümünü tıklayarak kurumların sorgulama ekranına kolay bir şekilde ulaşıyoruz.

 

 

 

                ‘’e-Hizmetler’’ bölümüne tıkladıktan sonra karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecek. Bu ekran kurumların sorgulama sayfalarının sırasıyla sıralanmış halidir. Bu kısımdan kolay bir şekilde olması amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ekranına giriş yapmamız için ‘’S’’ harfini tıklayarak bu bölüme kolay bir şekilde ulaşmış oluyoruz.

 

 

 

                Daha öncede anlattığımız gibi  ‘’S’’ harfini tıkladıktan sonra karşımıza Sosyal Güvenlik Kurumu bölümü geldi. Bu ekran geldikten sonra sütunlarda yazan ‘’ Genel Sağlık sigortası ve prim borcu ‘’ sorgulama sütununa tıklıyoruz.

 

 

                Burayı tıkladıktan sonra, karşımıza bir sorgulama ekranı gelecek. Bu ekrandan istediğimiz bilgilere kolaylıkla ulaşabiliriz. Aynı zaman da 4B 6111 yapılandırma borç sorgulama işlemini de bu sayfa üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

 

Bağkur Borç Sorgulma  Ekranı

 

                Bu ekranda sizin adınızın ve soyadınızın bulunduğu bir ekran karşınıza gelecektir. Bu ekranda adınız ve soyadınız yer alacak ve gelir seviyeniz, aylara göre prim borçlarınız detaylıca, faizi ile birlikte görüntülenecektir. Bu ekrandan doğru isterseniz, ödemeyi kredi kartı ile ödeme imkanınız mevcuttur.





Yorumlar

Bu içerik için henüz yorum yapılmamış. Sorularınızı ve bilgi eklemelerinizi yorumda bulunarak sayfada yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum Yazın