Finans

Mortgage Kredisi Hesaplama

    Uzun vadeli konut kredisi olarak da bilinen mortgage; satın alınmak istenen gayrimenkulün teminat olarak gösterilip uzun vadeli kredi alınabildiği bir kredi çeşitidir. Bu gibi kredilerde, krediyi veren banka verdiği miktar kredi bankaya geri ödenene dek, satın alınıp teminat olarak gösterilen mala el koyabilme yetkisine sahiptir. Teminat olarak gösterilen bu gayrimenkul bankaların verdikleri para için bir güvence niteliğindedir. Tabi ki bankaların bu mala el koyabilmeleri için krediyi çeken kişiler tarafından anlaşılan şartların yerine getirilememesi gerekmektedir. Bankadan alınan para krediyi çeken şahıs tarafından geri ödendiğinde bu durum ortadan kalkar ve mal tamamen kişiye ait olur.

    Bu kredi yöntemi, kişilerin almak istediği malın değeri kadar paraları olmasa da istenilen malın alınabilmesini sağlar. Kredinin çekildiği bankayla yapılan ödeme planına göre, ödenecek tutar bittiğinde krediyi çeken kişinin istenilen mala sahip olmasını sağlar. Kredi olarak verilen bu tutar, krediyi isteyenin geri ödeyebilme kapasitesine yani aylık gelirine bağlıdır. Bu tutar hesaplanırken genellikle kişinin gelirinden gideri çıkartıldığında ortaya çıkan net gelire göre hesaplanmaktadır.

    Mortgage alınmadan önce dikkatli davranmalı ve iyice araştırılmalıdır. Başvuru yapılmadan önce bu krediyi sağlayan bütün kurumlar incelenmelidir. Özellikle faiz oranlarına ve geri ödeme planlarına dikkatlice bakılmalıdır. Kredinin alınmak istenildiği bankayla konuşulmalı ve size en uygun gelecek plan çıkarılmalıdır.Bu plan yapılırken, bu ödeme süreci boyunca karşınıza çıkabilecek kötü durumlar (vefat,işsizlik,kaza vb.) da göz önünde bulundurulmalı ve bankayla bu konular üzerinde anlaşılmalıdır. İyi bir ödeme planı ve bankayla anlaşılan makul şartlar ile kolayca ev sahibi olabilmek mümkündür.

Mortgage Kredisi Hesaplama Motoru
TL
%

Geri ödeme süresine göre yüzdelik olarak giriniz. Örneğin; 0.70

Ay

Geri Ödeme Süresinin Ay Olarak Giriniz.


  • TARİH



Yorumlar

Bu içerik için henüz yorum yapılmamış. Sorularınızı ve bilgi eklemelerinizi yorumda bulunarak sayfada yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Yorum Yazın